Wijk bij Duurstede, 28 april 2018. Volksbelang bestaat niet meer. Opgegaan in de grote reus Viveste. Dat dit niet altijd leidt tot iets beters wordt duidelijk nu de huurverhogingen in de bus vallen. Was het vorig jaar nog een milde verhoging, tenslotte mag een woningbouwvereniging de maximale verhoging toepassen maar hoeft ze dat niet, dit jaar is dat anders. Een wajonger met een kleine huur mag toch al snel ruim 70 euro per jaar bijtellen (was vorig jaar ongeveer 1,70 per jaar) en heb je de pech dat je in 2016 aardig hebt verdiend samen dan kan de verhoging wel oplopen tot ruim 500 euro per jaar (was vorig jaar ongeveer 36 euro per jaar).

Sociale huurwoningen die de subsidiegrens ver overschrijden. Je moet er niet aan denken dat je je baan kwijtraakt of je partner overlijdt. Dan ben je ook meteen je huis kwijt want die is dan onbetaalbaar geworden.

Viveste schrijft:'Elk jaar mogen wij de huurprijs verhogen. De Rijksoverheid bepaalt wat de maximale huurverhoging mag zijn.' Maar nergens wordt ze verplicht om de maximale verhoging ook toe te passen ...

Een verontruste huurder in Wijk bij Duurstede

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha