Wijk bij Duurstede, 19 november 2017. De stoomboot moest gisterenmorgen nog even goed de motoren bijzetten om door de stroming niet voorbij de Wijkse haven te worden geduwd. 

Drukte van belang

In de stadshaven, op de walmuur en in de binnenstad was het een drukte van belang. Traditiegetrouw voorafgegaan door de water verkenpieten arriveerde de Sint om 10.30 uur met de stoomboot ‘Spanje’, in ‘Waik’. Na welkom te zijn geheten door burgemeester Poppens trok de optocht voorafgegaan door de toeterpieten en de handen schuddende Sint naar het Stadhuis op de Markt. Precies om 12.00 uur verwelkomde Poppens de Sint nogmaals een wenste de Sint een fijn verblijf in Wijk bij Duurstede toe. De aankomende weken verblijft de Sint op het kasteel.

Langbroek

‘s Middags was de Sint aanwezig in Langbroek om daar zijn opwachting te maken. In een antiek brandweerwagen trok de Sint met zijn Pieten door het dorp. Op het plein voor het dorpshuis werd nog even door de Pieten een brandje geblust. Na het blussen starten de welkomstfestiviteiten in het dorpshuis. Meer foto’s over de intocht in Wijk en Langbroek zijn te zien in het fotoarchief. Walter Blokker maakte een videoimpressie van de aankomst in de Stadshaven.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha