[UPDATE 24 nov]Wijk bij Duurstede, 17 november 2018. Vanmorgen rond 10.30 uur zette Sinterklaas voet aan wal in de Stadshaven. Na door burgemeester Poppens te zijn verwelkomd begon de Sint met zijn gevolg aan de wandeling richting de Markt.

Laag water

Zorgen over het lage water bleken ongegrond. De verken Pieten klommen vlotjes via de muurladders de kade op om de aankomst van Sinterklaas voor te bereiden. Nadat de stoomboot was aangemeerd zorgde een lange valreep dat iedereen eenvoudig aan de wal kon komen.

Heerlijk zonnetje

In de stadshaven, op de walmuur en op de route naar de binnenstad was het zoals alle jaren een drukte van belang. Het  mooie weer met een heelijk zonnetje was daar mede debet aan. Na welkom te zijn geheten door burgemeester Poppens trok de optocht voorafgegaan door de toeterpieten en de handen schuddende Sint naar het Stadhuis op de Markt. De aankomende weken verblijft de Sint op kasteel Duurstede. Foto's van de intochten in Langbroek en Cothen worden later aan het fotoalbum toegevoegd. Een videoimpressie gemaakt door Walter Blokker is te zien op YouTube.

Langbroek "Got Talent"

Vanmiddag ging de Sint op bezoek in Langbroek. Na de traditionele rondrit stond net als vanmorgen burgemeester Poppens de Sint op te wachten om hem en zijn Pieten welkom te heten.  Op het plein voor het Dorpshuis een "Langbroekse Got Talent danswedstrijd" gehouden tussen de Pieten en een dansgroep van Blom Dance. 

Cothen

Het was erg koud bij de aankomst van Sinterklaas in Cothen. Precies om 10.30 uur kwam een brandweerauto met gillende sirenes over de brug op de Dorpstraat met Sinterklaas als bijrijder. Loco-burgemeester Kosterman heette de Sint welkom en nam vervolgens samen met de Sint plaats in het fruitkistentreintje. Vooraf gegaan door Escelsiot verplaatste de hele stoet zich naar het Dorpshuis voor het verdere programma.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha