Wijk bij Duurstede, 2 februari 2018. Veel kinderen weten wel wat film is. Of hoe een bioscoop er vanbinnen uitziet. Wat veel kinderen echter niet weten, is hoe film nu eigenlijk precies wordt gemaakt. En wat daar allemaal bij komt kijken. Tijdens het project ‘Filmklas’ leren leerlingen uit groep 3 en 4 alles over filmaffiches, flipboekjes maken en gaan ze als afsluiting natuurlijk ook naar de film toe!

Filmklas

Het project ‘Filmklas’ is een project van de Wijkse Cultuurcoach Sanne Heymann. Zij wilde leerlingen graag meer meegeven over film en dan met name de filmhuisfilms. Vandaar dat zij contact zocht met Calypso Filmhuis om samen met haar dit project te ontwikkelen. Alle leerlingen van groep 3 en 4 uit de gemeente konden aan dit project meedoen. Van tevoren kregen ze in de klas lesmateriaal waarmee ze samen met hun docent aan de slag gingen. Van het bestuderen van filmaffiches tot het maken van een flipboekje.

Kooky

Centraal in het lesmateriaal stond de jeugdfilm ‘Kooky’. Dit is ook de film die de leerlingen op 6 en 8 februari te zien krijgen in het filmhuis zelf. Kooky is een spannende familiefilm en een combinatie van een speelfilm en een poppenanimatie. Of de leerlingen de film zelf ook spannend vinden, dat zal blijken uit de laatste les. Dan bespreken ze namelijk in de klas wat ze van de film vonden en mogen ze zelf als een echte recensent hun mening geven.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha