Wijk bij Duurstede, 27 december 2017. Dinsdag 16 januari om 20.00 uur draait in Filmhuis Calypso de film The Square Kaarten à € 7,50 (t/m 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

The Square

Christian is de gerespecteerde curator van een museum voor hedendaagse kunst. Zijn nieuwste tentoonstelling ‘The Square’ moet mensen tot altruïsme uitnodigen, maar soms is het moeilijk te leven naar je eigen idealen. Zijn idiote reactie op de diefstal van zijn mobiele telefoon brengt hem in allerlei beschamende situaties en ondertussen loopt er van alles mis tijdens de PR-campagne voor de nieuwe tentoonstelling. De verwikkelingen zorgen voor chaos en ontwrichting zowel voor het museum als voor de egocentrische curator zelf.

The Square is een messcherp satirisch drama dat genadeloos afrekent met de kunstwereld. De Zweedse regisseur Ruben Östlund maakte eerder het al even bijtende Turist, waarin een man tijdens een dreigende lawine ervoor kiest zijn smartphone te redden in plaats van zijn gezin. The Square won de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes en was afgelopen jaar een van de meest besproken en best bezochte filmhuisfilms. Kortom, een film die u gezien moet hebben!

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha