Cothen/Langbroek, 11 november 2017. De Zonnebloemafdeling Cothen/Langbroek werd onlangs verrast met een uitnodiging van Excelsior voor een concert van de fanfare speciaal voor Zonnebloemgasten. Die uitnodiging hebben we maar wat graag aangenomen. Een datum werd geprikt en donderdagavond 9 november kwamen niet alleen Zonnebloemgasten maar ook vele vrijwilligers naar het Verenigingsgebouw van Excelsior “de Krib” waar de fanfare al klaar zat.

Swingen

Naast marsen werden ook ballads en swingend werk ten gehore gebracht. Tijdens drie nummers kwamen ook solisten aan bod. In één woord formidabel. De dirigent, Herman Wiegers vertelde wat over de instrumenten van de solisten en ook zijn deskundig toelichting voorafgaand aan de stukken gaf het concert echt meerwaarde. Er werden zelfs vragen gesteld vanuit het publiek. Na een korte pauze met koffie en heerlijke cake werd het concert vervolgd met onder andere twee medleys van nummers van de Bee Gees en Elvis Presley, dat swingde de pan uit en er werd enthousiast meegeklapt. Er werd afgesloten met een prachtige mars.

Spetterend optreden

De voorzitter van de Zonnebloem, Wim Groot Jebbink, sprak zijn verwondering uit over dit spetterend optreden van muzikaal zeer hoog niveau en bedankte de fanfare voor deze fantastische, muzikale avond. Dit was al de tweede uitnodiging van Excelsior voor een dergelijk concert. “Het wordt al bijna een traditie. Kunnen we dat hierbij afspreken?” was de vraag van Wim. Daar werd positief op gereageerd gevolgd door luid applaus vanuit het publiek.

Winterconcert

Wim moest tot zijn spijt bekennen dat hij nog nooit een winterconcert van Excelsior had bijgewoond, maar daar gaat nu verandering in komen. “Geef me alsjeblieft de datum van dit concert, want ik ben zeker van de partij!” aldus Wim. De voorzitter van Excelsior, Gerda van Helden, kon melden dat het Winterconcert op zaterdag 27 januari 2018 in sporthal “de Rijnsloot in Cothen plaatsvindt. “Maar wil je eerder genieten van optredens van Excelsior dan kan dat dit jaar al twee keer en wel op 16 december tijdens een kerstconcert in winkelcentrum de Heul in Wijk bij Duurstede rond 12:00. En s ’avonds om 19:00 uur geeft Excelsior acte de présence tijdens de kerstsamenzang in de Sint Petrus en Pauluskerk te Cothen.”, aldus Gerda.

P1000570

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha