Cothen, 6 november 2017. Op zondag 19 november zal in de protestantse kerk op de Brink in Cothen een bijzonder optreden plaatsvinden van het Ensemble Oriana, bestaande uit Hidesato Sugyiama en Anneke Hoekman, blokfluit(en), en Esther Kronenburg en Joep van Buchem (zang).

Middeleeuwen en renaissance

Alle vier zijn zij gespecialiseerd in het repertoire uit middeleeuwen en renaissance en wat zij gaan zingen en spelen stamt dan ook geheel uit de 15e eeuw. Het is de tijd van de grote componist Guillaume Dufay en van Charles d’Orléans, tekstdichter maar ook edelman die 25 jaar in Engeland gevangen heeft gezeten alvorens hij naar zijn thuisland mocht terugkeren. Het is de man over wie onze schrijfster Hella Haasse het prachtige boek Het Woud der Verwachting heeft geschreven.

Convert in Cothen

Wie van dit alles een glimp wil opvangen moet niet verzuimen dit concert bij te wonen. Aanvang om 13.00 uur maar de kerk staat vanaf half één voor het publiek open. Toegangsprijs 8 Euro waarbij een kopje koffie in de pauze is inbegrepen. Zie ook de website van Concert in Cothen.

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha