Wijk bij Duurstede, 9 oktober 2017. Op 14 oktober zal de laatste publiekswandeling van 2017 op steenfabriek Bosscherwaarden plaatsvinden. De rondleiding begint zaterdag om 14 uur en duurt zo'n anderhalf uur. Stevig schoeisel is aan te raden. Opgeven kan via de site van Het Utrechts Landschap en via de VVV in Wijk bij Duurstede (tel: 0343 575995). De kosten bedragen voor volwassenen €4,50 en voor kinderen en beschermers van Het Utrechts Landschap €2,50. Verstandig om de routebeschrijving even te printen, niet alle navigatie systemen kennen het adres Lekdijk West 28.

Rondleiding

Te midden van mooie herfstkleuren wordt een rondleiding gegeven op het terrein van deze steenfabriek in Wijk bij Duurstede. Op de film, die eind jaren 80 van de vorige eeuw is gemaakt, is er een aantal oud werknemers van de steenfabriek aan het werk te zien. De film duurt ongeveer een kwartier. Daarna zal over het terrein gewandeld worden en wordt het procedé  van baksteenfabricage haarfijn uitgelegd.

Locomotief

Een wandeling door de kolossale ringoven is een indrukwekkend onderdeel van de rondleiding. Natuurlijk wordt er ook even stilgestaan bij het oude diesel locomotiefje dat in het originele locomotiefhuisje staat. Even genieten van het uitzicht over de uiterwaarden, wandelen naar de plek van de kleiafgravingen, lopen boven op de grote oven waar de stoker zijn werk deed. 

Gerelateerde artikelen

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha