Wijk bij Duurstede, 7 oktober 2017. Donderdag 19 oktober draait om 20.00 uur de film 'Voir de Pays'. Kaarten à € 7,50 (t/m 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

Voir de Pays

Het klinkt als een verademing: na een heftige tour als militair in Afghanistan mag je in een vijfsterrenhotel op Cyprus stoom afblazen voordat je naar huis gaat. Maar Aurore en Marine komen erachter dat wat het leger ‘decompressie’ noemt, net zo stressvol kan zijn als de oorlog zelf. Na maanden van discipline en afzien belanden ze samen met hun eenheid tussen de vakantievierende toeristen. Het contrast met het leven aan het front kan niet groter zijn en opgekropte gevoelens komen naar boven.

De Franse film Voir du Pays laat oorlog van een heel andere kant zien. Niet alleen wordt het verhaal verteld vanuit een vrouwelijk perspectief, het gaat ook vooral over posttraumatische stress als je eenmaal van het front weg bent. Een film voor veteranen en niet-veteranen die willen ervaren hoe het is om terug te keren uit een oorlog. De hoofdrollen worden geweldig vertolkt door Ariane Labed en popster Soko.

 

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha