Wijk bij Duurstede, 22 april 2019.  Net als voorgaande jaren kunt u ook nu weer na de krans- en bloemlegging op 4 mei het herdenken voortzetten. In theater Calypso aan de Markt biedt Stichting De Inrichting u een gevarieerd programma. Rond 20.15 uur lokken de klanken van klezmerband Játszani u het theater in. Tussen 20.45 en 21.00 uur begint daar de eenakter ‘Ik huil mijn vaders tranen’. Na afloop hiervan speelt Játszani nog een half uur. Het Theater na de Markt is bedoeld voor jong en oud. De avond is gratis. Wel wordt een vrijwillige bijdrage bij het verlaten van het theater erg op prijs gesteld.

De klanken van klezmerband Játszani spelen in op uw gevoel

Játszani is een semi-professionele klezmerband uit Utrecht, die regelmatig in de schijnwerpers staat. De klanken van de viool, klarinet, gitaar, accordeon en contrabas laten u voelen wat de spelers u met hun Balkanmuziek duidelijk willen maken. De spelers kunnen de treurnis van de geschiedenis moeiteloos accentueren met weemoed.

‘Ik huil mijn vaders tranen’: twee dochters worstelen nog met de oorlog

Deze eenakter gaat over de worsteling over twee vrouwen van de naoorlogse generatie. De verhalen van de dochters zijn de verhalen van de vaders. Breekbare relaties soms, waarin liefde en onbegrip hand in hand gaan. Zo gaat dat bij elkaar opvolgende generaties. Wat doe je met de zwijgzaamheid van je vader? Wat doe je met je schaamte over wat hij gedaan heeft? En tegelijk hou je van die man! Het stuk past uitstekend in de tijd van de komende herdenkingen rond de oorlog. De acteurs zijn Ruth Schreuder en Marlies Snijders.

Theater na de Markt verdiept het beleven van 4 mei

‘In Amsterdam heb je Theater na de Dam. In Wijk bij Duurstede bieden wij de laatste jaren Theater na de Markt aan,’ zegt Karel Schneider van Stichting De Inrichting. ‘Met zijn allen de indrukken van deze dag nog vasthouden en er een extra dimensie aan geven. Het is een prachtige, bijzondere manier om het heden en verleden samen te brengen op een beladen dag.’

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha