Wijk bij Duurstede, 19 oktober 2018. Dinsdag 23 oktober om 20.00 uur. Kaarten à € 7,50 (tot 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

Den Skyldige

Een meldkamer, ergens in Denemarken. Politieofficier Asger Holm neemt vanavond de binnenkomende 112-telefoontjes aan. Zijn dienst zit er bijna op. Hij doet dit werk niet dagelijks, zo blijkt al gauw; in afwachting van een rechtszaak is hij er tot zijn chagrijn toe veroordeeld. Met hoorbare desinteresse handelt hij de meldingen af, totdat hij in paniek wordt gebeld door Iben, een jonge vrouw die zegt dat ze ontvoerd is.

De ijzersterke Deense thriller The Guilty is volledige opgebouwd uit een reeks zenuwslopende telefoongesprekken. Een paar acteurs, één ruimte, een uitgekiend scenario: debuterende filmmaker Gustav Möller springt slim en efficiënt om met schaarse middelen. De film laat in real-time zien hoe het mysterie zich ontvouwt, waarbij we alleen van het gezicht van de hoofdpersoon kunnen aflezen wat er gebeurt. De film won de publieksprijs tijdens het Filmfestival Rotterdam.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha