Wijk bij Duurstede, 14 oktober 2018. “Dit is het mooiste dat ik ooit gezien heb” verzuchtte een van de bezoekers van het Klank en Lichtspel “Licht en Donker “vorig jaar. Vanwege het enthousiasme van het publiek en vanwege de vele mensen die het nog graag willen zien werd het open lucht theaterstuk herhaald. De voorstelling, een mengvorm van een hoorspel met lichtshow, toneel, muziek en zang, was de afgelopen avonden te zien in de Wijkse binnenstad.

Klank en licht

De eerste versie van Klank en Licht werd in de 60-er jaren gespeeld op Kasteel Duurstede, op initiatief van toenmalig burgemeester Kentie, die de toeristische waarde van Wijk wilde versterken. De tweede versie werd eveneens opgevoerd op Kasteel Duurstede in 2009 met als titel Duister Duurstede, geproduceerd en geregisseerd door de veel te vroeg overleden Wijkse theatermaker Wernard Zilver.

Mooie plekjes in Wijk

Klank en Licht 3.0 werd uitgevoerd op bekende en minder bekende plekjes in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Het publiek werd door begeleiders meegenomen op een wandeltocht langs diverse locaties. Op elke locatie werd een deel verteld van een liefdesverhaal dat zich afspeelt in 1963. Het verhaal was niet waargebeurd, maar zo herkenbaar dat het zo maar waargebeurd had kunnen zijn. Herinneringen kwamen tot leven aan het Wijk bij Duurstede van die tijd, waarbij muziek en personages van toen een belangrijke rol spelen.

 

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha