Wijk bij Duurstede, 8 oktober 2018. Dit jaar zijn de Nationale Archeologiedagen op 12, 13 en 14 oktober. Een lang weekend waarop iedereen die geïnteresseerd is in het rijke verleden van ons land kennis kan maken met de interessante en boeiende wereld van de Nederlandse archeologie. Stichting Wijkse Projecten opent tijdens de Nationale Archeologiedagen op vrijdag  en zaterdag ook haar deuren. Bekijk dan de vorderingen van de bouw van een echt Vikingschip.

Replica

De Stichting Wijkse Projekten (SWP) heeft het initiatief genomen een replica van het Vikingschip type Skuldelev 3 te bouwen. Het bouwteam bouwde in 2012/2013 een replica van De Krommerijnder (zie ook www.krommerijnder.nl). In juni 2018 is gestart met de bouw van het Vikingschip Dorestad. Komende vrijdagen zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur ontvangen de projectleiders Coos van den Hoek en Theo Rinkema, samen met leden van het bouwteam, u graag op de bouwplaats in de voormalige sporthal De Vikinghal aan de Karolingersweg 234 te Wijk bij Duurstede. Komt u ook? Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Geschiedenis

Uitgebreide informatie over de samenhangende geschiedenis van Dorestad en de Vikingen en over de bouw van het Vikingschip vindt u op de website:  www.vikingschipdorestad.nl.

De Nationale Archeologiedagen


In de bodem liggen sporen die mensen ver voor ons hebben achtergelaten. Archeologen vertellen dankzij deze sporen veel over het leven van onze voorouders. Tijdens de Nationale Archeologiedagen kunt u zelf het verleden ontdekken. Kom horen, zien en graven op wel meer dan 200 locaties. Bekijk welke activiteiten er zijn in de  Provincie Utrecht op www.archeologiedagen.nl.

 

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha