Wijk bij Duurstede, 9 september 2018. Volgend jaar viert Blues in Wijk haar tiende verjaardag met veel verrassingen en een paar grote toppers. Aan de programmering wordt hard gewerkt. Binnenkort meer daarover, maar eerst het najaar met maar liefst 39 bluesbands en onze zoektocht naar nieuwe bestuursleden.

2e editie Huiskamerfestival Blues bij de Buren

Blues bij de Buren 2016 was een groot succes met toen drieëntwintig bands in evenzoveel huiskamers in Cothen en Wijk bij Duurstede. Op zondagmiddag 14 oktober gaat de tweede editie van start. Op onze oproep in juni meldden zich uiteindelijk 25 bands en 25 woonkamereigenaren om mee te doen. Een geweldige score, waar we heel blij mee zijn. Idee achter ons huiskamerfestival is dat we bewoners willen stimuleren om de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk, zonder financiële drempels, met bluesmuziek bezig te zijn. We hopen daarmee een bijdrage te leveren om de leefbaarheid binnen de verschillende wijken te bevorderen en te laten zien hoe gastvrij een stad/woonwijk en haar bewoners zijn. Bluesmuziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die langs alle rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken gaat. Er wordt geen entree gevraagd. Wel kan na afloop van elk optreden een vrijwillige bijdrage aan de muzikant worden gegeven. Zondag 14 oktober. Tussen 13:30 en 17:00 treden de blues acts drie keer op. Elk optreden duurt maximaal 45 minuten.

8e editie Blueskroegentocht

Zaterdag 24 november 2018 staan de cafés in Wijk bij Duurstede weer bol van de blues. Blues in Wijk en twaalf Wijkse horecaondernemingen organiseren dan voor de achtste keer dit blues festival. Elk jaar vinden steeds meer mensen hun weg naar deze winterse bluestocht. Dertien bluesoptredens dit jaar en net als vorig jaar ook de hele dag blues op het stadscarillon. Alles gratis en op loopafstand van elkaar. Zaterdag 24 november. Traditiegetrouw openen we om half drie in het E&E Gasthuis, om vier uur neemt theater Calypso het stokje over en vanaf zes uur kunnen blues liefhebbers in enkele restaurants lekker eten met een bluesje erbij. Na het eten gaan we om 20.00 uur weer verder in theater Calypso en in de Engel. Na 21.00 uur beginnen ook de cafés op stoom te komen met bluesbands tot diep in de nacht.

Nieuwe bestuursleden gezocht

Na het vertrek van bestuurslid Anton Winkel gingen we op zoek naar nieuwe bestuursleden en in 2016 konden we het bestuur weer op sterkte brengen. Waar we echter tegenaan lopen is onze leeftijd en reisafstand van ons bestuur. Met gemiddeld 65 jaar ligt die leeftijd redelijk hoog en na verhuizing van één van de bestuursleden naar Utrecht bleek het lastig om echt actief te kunnen blijven meedoen aan alle activiteiten. Om de blues in Wijk ook de komende jaren actief en levendig te houden zijn we op zoek naar twee nieuwe mensen. We organiseren jaarlijks 8 tot 10 keer een blues activiteit en komen graag in contact met jonge(re) bluesliefhebbers, bij voorkeur in Wijk wonend, die toe zijn aan een nieuwe uitdaging, graag in een leuk team functioneren en goed kunnen organiseren. Mail ons een korte motivatie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en we nodigen je met plezier uit voor een kennismakingsgesprek. Na wederzijds goedvinden bieden we je een introductie programma aan en maken we je wegwijs in de Wijkse blueswereld.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha