Wijk bij Duurstede, 2 september 2018. “Dit is het mooiste dat ik ooit gezien heb” verzuchtte een van de bezoekers van het Klank en Lichtspel “Licht en Donker “vorig jaar. Vanwege het enthousiasme van het publiek en vanwege de vele mensen die het nog graag willen zien wordt het open lucht theaterstuk herhaald. De voorstelling is te zien op donderdagavond 11 oktober, vrijdagavond 12 oktober en zaterdagavond 13 oktober. Het stuk is een mengvorm van een hoorspel met lichtshow, toneel, muziek en zang.

Klank en licht

De eerste versie van Klank en Licht werd in de 60-er jaren gespeeld op Kasteel Duurstede, op initiatief van toenmalig burgemeester Kentie, die de toeristische waarde van Wijk wilde versterken. De tweede versie werd eveneens opgevoerd op Kasteel Duurstede in 2009 met als titel Duister Duurstede, geproduceerd en geregisseerd door de veel te vroeg overleden Wijkse theatermaker Wernard Zilver.

Mooie plekjes in Wijk

Klank en Licht 3.0 wordt uitgevoerd op bekende en minder bekende plekjes in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Het publiek wordt door begeleiders meegenomen op een wandeltocht langs diverse locaties, die start vanaf café Ome Ko aan de Maleborduurstraat. Op elke locatie wordt een deel verteld van een liefdesverhaal dat zich afspeelt in 1963. Het verhaal is niet waargebeurd, maar zo herkenbaar dat het zo maar waargebeurd zou kunnen zijn. Herinneringen komen tot leven aan het Wijk bij Duurstede van die tijd, waarbij muziek en personages van toen een belangrijke rol spelen.

Initiatiefnemers van deze productie zijn Gerrit Onink, Ineke Fraza en Wil Kosterman, die tekenen voor het verhaal, licht en geluid en de regie. Het productieteam bestaat verder uit Charlotte Onink, Ans de Bruijn en Matty de Bruijn, aangevuld met vele enthousiaste vrijwilligers. Bart Koster producties maakte de geluidsband. Ome Ko’or en een aantal Wijkse zangers zorgen op een aantal locaties voor live muziek. Het verhaal wordt op band verteld door Marleen Molendijk, Willem Vernooij en Til en Dien. Kostuums zijn gemaakt door Sjaan Schreuder en Änny Smit. Website en logo zijn gemaakt door Wilfred ten Heuvel. Voor actuele informatie kan men ook terecht op de website.

De voorstellingen

Er zullen op alle 3 de avonden 4 voorstellingen worden gespeeld, startend vanaf 19.30 uur. Elk volgend half uur start een volgende groep. Er kunnen maximaal 40 personen per keer deelnemen. De voorstelling omvat een wandeltocht van ruim een uur, er is geen mogelijkheid om tussentijds te gaan zitten dus het vraagt wel enige conditie. Mensen die slecht ter been zijn wordt geadviseerd in een rolstoel deel te nemen.

De kaartverkoop start op vrijdagochtend 14 september om 9.30 uur bij de VVV aan de Markt. Vanwege de beperkte beschikbaarheid is reserveren niet mogelijk. De kaarten kunnen alleen tegen directe betaling worden afgehaald bij de VVV aan de Markt in Wijk bij Duurstede. Kaarten kosten € 15,00.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha