Wijk bij Duurstede, 10 mei 2018. Maandag 21 mei, tweede pinksterdag doet Kasteel Duurstede weer mee aan de landelijke Dag van het Kasteel. Toegang is gratis. Het thema van dit jaar is “ Verborgen verhalen verteld” en veel kastelen en buitenplaatsen openen deze dag hun deuren voor het publiek. Op Kasteel Duurstede is het terras open vanaf 11.00 tot 17.00 uur. U kunt beide torens bezoeken. In de Donjon en op het kasteeleiland kunt u de expositie Beelden in Steen van De KunstStad bezichtigen. Tijdens deze expositie zijn beelden in diverse steensoorten te zien, zoals Albast, Marmer, Travertijn en Graniet. Mirjam de Nijs benadrukt in abstracte vormen het eigen karakter van de steen en voegt daar op een eigen subtiele manier cultuur aan toe. Cultuur die aansluit bij een eeuwenoude vormentaal en fijn past in de middeleeuwse omgeving van het kasteel.

Troubadour

Van 14.00 tot 17.00 uur is Troubadour Boudewijn Hansen aanwezig om de juiste sfeer te brengen met zijn prachtige liederen en verhalen. Boudewijn is een veelzijdig woord-en muzikaal kunstenaar, dat vooral tot uiting komt wanneer hij zijn publiek onverwacht meeneemt in een gezongen sneldicht. Heuse en toepasselijke liederen die zomaar over een willekeurig gesprek, naam of het moment kunnen gaan. Alles krijgt bij Boudewijn spontaan klank en tekst. Soms uitbundig, dan weer gevoelig. Het meest herkent Boudewijn zichzelf in de zanger van romantische chansons en vrolijke liedjes. Tijdens de Dag van het Kasteel zingt en vertelt hij daarom over liefde, lach en verleden…

Voor kinderen

Kinderen zijn ook van harte welkom want naast het bezoeken van de torens kunnen ze tussen 14.00 en 17.00 uur knutselen en kleuren op de binnenplaats van het kasteel en komt Lucienne Kuperus met haar poppentheater “De Kletskous” mooie verhalen spelen. Het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht zal vanaf 14.00 uur aanwezig zijn met informatie en publicaties over de vele kastelen in het zuidoosten van de provincie Utrecht. U kunt hier ook de gratis brochure van de Nederlandse Kastelenstichting afhalen. Voor meer info: Facebook en www.kasteelcultureel.org.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha