Wijk bij Duurstede, 16 april 2018. Op dinsdag 24 april draait in Calypso om 20.00 uur de film 'The Insult'. Kaarten à € 7,50 (t/m 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

The Insult

Het begint als een alledaagse burenruzie. Er lekt wat water van Toni's balkon op aannemer Yasser. Die zegt daar wat van, Toni scheldt terug. Alleen: dit is Beiroet en Toni en Yasser staan aan weerszijden van een diepe politieke, culturele en religieuze kloof. Toni is een christen en Yasser een Palestijnse vluchteling. Daardoor escaleert hun persoonlijke vete al snel tot een nationale rel. De twee worden gedwongen hun diepgewortelde vooroordelen onder ogen te zien.

De Libanese filmmaker Ziad Doueiri maakte eerder in Israël de controversiële film The Attack. Dit keer richt hij zich op Libanon zelf, waar de oude wonden van de in 1990 beëindigde burgeroorlog genegeerd worden, maar nog steeds pijnlijk open liggen. Een rauwe film die het conflict op persoonlijk niveau heel dichtbij weet te brengen. Genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha