Wijk bij Duurstede, 29 maart 2018. Zondagmiddag 8 april 2018 een Blues matinee van Blues in Wijk met de Engelse Ian Parker Band. Een meer dan mooie bluesband met fantastisch gitaarwerk van Ian Parker. We zien hem niet zo vaak in Nederland, maar zo nu en dan steekt de band het Kanaal over voor een toertje op het Europese vasteland. Het weekeinde van 7 en 8 april is hij weer hier. Grijp dus je kans om deze mannen aan het werk te zien. Theater Calypso, Markt 4, Wijk bij Duurstede. Zaal open 15.30 uur. Show 16.00 uur. Entree € 10,-. E-tickets via www.bluesinwijk.nl (extra servicekosten) of koop/reserveer je bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jazz by Duurstede 2007

Menig Wijkenaar kent Ian vast nog wel van de snikhete zatermiddag 2 juni 2007. The Animals waren de hoofdact bij Jazz by Duurstede en Ian en zijn band stonden daarvoor op hetzelfde podium. Arie Verheul van Blues in Wijk kan het zich nog prima herinneren. Aan de grond genageld stond hij te luisteren. Dat was blues zoals blues moest zijn! Voor hem het startsein om meer goede blues naar Wijk te halen en twee jaar later was Blues in Wijk een feit. Dat het nog 11 zou duren om Ian met zijn band weer eens in Wijk te kunnen zien had hij echter niet verwacht.

Ian Parker Band

Ian is een origineel artiest, zijn songteksten zijn indringend, tegen het literaire aan. Hij vertolkt ze met een karakteristieke bitter-zoete stem waar veel expressiviteit in zit. Hij onderscheidt zich door veel contact te maken met zijn publiek en straalt openheid uit. Ian’s carrière begon in de zomer van 2003 toen hij een contract tekende met Ruf Records nadat hij de platenproducer David Z (Prince – Purple Rain) had leren kennen. Zijn debuut album Inside (Ruf1094) verscheen in oktober van dat jaar, gevolgd door meer albums, live opnames op DVD en uitgebreide tournees door Europa en de VS. Parker sloeg daarbij steeds nieuwe muzikale wegen in, nooit tevreden met het doen van dezelfde kunstjes, hoe succesvol die ook waren. Ian is een echte vakman die zich laat leiden door zijn kunst en die, zoals hijzelf zegt, de behoefte heeft om zijn emoties tot uitdrukking te laten komen in zijn muziek.

Hij sloeg daarbij soms onverwachte wegen in waarmee hij zijn fans op de proef stelde, maar de essentie van zijn werk is altijd overeind gebleven: zijn integere teksten, zijn karakteristieke stem en zijn gevoelige en kenmerkende gitaarspel. Na het uitkomen van Politik Blues (Eye-Pea002) in april 2015 keerde Parker terug naar de Stratocaster bluesmuziek waar hij 20 jaar geleden zijn carrière begon. Op het podium begeleid door David Jenkins (bass), Chris Finn (drums) en Morg Morgan op keyboard (waar hij al lang mee samenwerkt) is Parker een nieuwe fase ingegaan van zijn opmerkelijke loopbaan. Niet langer meer de nieuweling die zich een plaats moet zien te veroveren op een oververzadigde markt, presenteert Parker op dit moment zijn muziek met een zelfvertrouwen van iemand die het gemaakt heeft. Hij hoeft niets meer te bewijzen maar heeft nog steeds veel te zeggen: Parker is iemand die je niet mag missen.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha