Wijk bij Duurstede, 29 maart 2018. Rock Request is een (particulier) initiatief om een gezamenlijke avond te hebben waarbij men de wat stevigere live-gitaar-rockmuziek tot zich kan nemen. Een genre dat op de meeste festivals een zeer gewaardeerd genre is, maar in de meeste uitgaansgelegenheden maar weinig aandacht krijgt.

Vierde editie

"De naam het evenement ontleent zich aan het feit dat het op mijn verzoek plaatsvindt...", aldus Marcel Jongejan. "Daarom heb ik het heft in 2015 zelf in handen genomen en het evenement 'Rock Request' opgezet. Dit jaar dus, met heel veel plezier, inmiddels voor de vierde maal. In de eerste drie edities trad er een coverband op. In 2015 ging het publiek los op de klanken van Lady & de Vage Bende en In 2016 en 2017 hebben de bezoekers enorm genoten van Road to Ruin uit Ede, een ijzersterke cover/tributeband van de Foo Fighters. "Dit jaar heb ik twee zeer goeie rockbands op het podium staan die alleen eigen werk brengen, met tussendoor een enkele cover. Een gewaagde keuze misschien maar ik ben bij beiden eerst gaan kijken bij een liveoptreden in Arnhem, en een oefensessie in Leerdam en ging zeer tevreden huiswaarts om deze twee bands te programmeren", aldus Jongejan. "Beide bands spelen precies het genre dat ik bedoel met "de kick-off van je festivalseizoen." Fuzzball Jr treedt als eerste op rond 20:30 en de tweede band, Spool om ongeveer 23:00 uur. Om 00:30 is Rock Request voorbij en kan iedereen nog even napraten in de plaatselijke horeca. Het podium is het Muziektheater in de Rijnstraat te Wijk bij Duurstede en het vindt altijd plaats op de eerste zaterdag (avond) van april. De kick-off van het festivalseizoen!

Kaartjes

Ga naar de website van Calypso voor de kaartjes....en aan de deur indien niet uitverkocht. Een promofilmpje van het evenement is te zien op YouTube.

Fuzzball jr.

 Deze 4 Elst/Nijmeegse mannen lopen al best een tijdje mee, hebben hun eigen muziek op cd uitgebracht en behaalden vorig jaar de tweede plek bij de bandcontest 'de parel van de Betuwe'. Ook touren ze al een poos door het land op diverse festivals, zalen en in cafés. Een heel eigen geluid, maar ook heel lekker in het gehoor! De mannen houden van actieve, stevige, maar nog belangrijker melodieuze rock. Fuzzball Jr. is gevormd en geïnspireerd door invloeden van o.a. Jimi Hendrix, The Black Keys en The Foo Fighters. Deze invloeden zullen duidelijk terug te horen zijn in de (af en toe) funky-blues-rock die ze tijdens optredens met veel energie en overtuiging ten gehore brengen. Momenteel breiden ze hun repertoire uit, en werken ze aan het verbeteren van de kwaliteit van de liveshows.

Spool

Zaterdag 7 april, de eerste van 2 bands @Rock Request 2018 Spool Binnen 1 jaar na de oprichting in 2011 speelt Spool bij de bandwedstrijd "Het Geheim van Starsound" en uit een totaal van 200 bands wordt Spool samen met 49 andere bands uitgenodigd om deel te nemen aan deze Utrechtse bandcompetitie. Het niveau van deze competitie is zeer hoog. Na het winnen van de voorronde en het winnen van de halve finale, behaalt Spool in deze finale een gedeelde tweede plaats en ontvangen zij een eervolle vermelding! In 2016 staan ze zelfs op Appelpop (Tiel) en winnen meerdere rock-battles door Nederland. Spool speelt hoofdzakelijk eigen werk, en daar komen ze heel goed mee weg!

Een podiumplek bij elke rockcompetitie waaraan zij meedingen; Starsound Utrecht, de parel van de Betuwe en the battle of Hox in Lopik. Spool is sterk, ambitieus, energiek and ready to rock your venue in 2018 ! Vele invloeden van rockbands van de laatste 25 jaar kan je erin terughoren, Metallica, U2, Guns & Roses, en zelfs een vleug Pearl Jam. Kortom; JOUW smaak in rockmuziek. Zaterdag 7 april zijn ze de afsluiter van Rock Request 2018

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha