Wijk bij Duurstede, 26 maart 2018. Harry Stegeman uit Wijk bij Duurstede, is donderdagavond 22 maart in het Cultuurhuis in Doorn, verkozen tot Z-O-U-T schrijver van het jaar. De winnende naam werd tijdens het Boek&Bal bekend gemaakt door juryvoorzitter Hans Nijhoff. De verkiezing Z-O-U-T schrijver van het jaar werd voor de zesde keer georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T. Alle boeken zijn uitgekomen in 2017 én geschreven door schrijvers die wonen in het werkgebied van de Bibliotheek Z-O-U-T, de gemeenten Renswoude, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Winnaar uit Wijk

Wijkenaar Harry Stegeman kwam zowel bij de publieksstemmen als bij de jury als winnaar naar voren. Speciale vermeldingen waren er voor Leen Dekker, Jake Ertan en Ingrid Schoen en Mirjam van Pagée. Deze schrijvers haalden de shortlist niet, maar verdienden volgens de jury toch extra aandacht.

Uit het juryrapport:

Harry Stegeman - Langs de Nederrijn: natuur en cultuur tussen Wageningen en Wijk bij Duurstede "Langs de Nederrijn" is een prachtig vormgegeven lees- en kijkboek over de rijke natuur, cultuur en ontstaansgeschiedenis van de Nederrijn en het omringende landschap, van Veluwezoom, Gelderse Vallei en Utrechtse Heuvelrug tot Kromme Rijngebied en Betuwe. Het boek heeft een goede structuur; de beschrijvingen over de rivier, de natuur en cultuur worden afgewisseld met citaten en gedichten. De veelheid aan informatie kan je overweldigen, maar aan de andere kant is het boek zo ingericht dat je er stukjes uit kunt pakken. De foto's maken het boek zeer aantrekkelijk. Het kleurgebruik voor de verschillende soorten informatie helpen je om 'de krenten uit de pap' te halen. Dit boek zal velen stimuleren om op ontdekkingstocht te gaan langs de Nederrijn. Het liefst met het boek onder de arm....daar is het echter te zwaar voor en ligt er nog een uitdaging voor Harry en zijn uitgever om daar een oplossing voor te vinden.

Gratis nieuwsbrief

Aanmelden of afmelden

De nieuwsbrief wordt dagelijks na 18.00 uur gemaild.
captcha