Minder schadekosten aan openbaar straatmeubilair, veel vuurwerkschade bij scholen

Wijk bij Duurstede, 7 januari 2016. ‘Helaas is er ook dit jaar schade aan verkeersborden en afvalbakken aangericht. Er zijn acht prullenbakken vernield, zeven hondenbakken, acht verkeersborden en enkele losse binnenbakken. Inclusief arbeidskosten is de schade ongeveer 7.500 euro’, zo is te lezen op de website van de gemeente. Men spreekt van een dalende trend zich net als voorgaande jaren voortzet.

Schade bij scholen

In het schadebedrag zijn de kosten die zwaar vuurwerk aanrichtte bij diverse basisscholen, onder andere basisscholen het Palet en de Horn, naar alle waarschijnlijkheid niet meegenomen. Hier loopt de schade zeker in de duizenden euro’s, zo laten de schooldirecteuren weten. Prullenbakken, speeltoestellen, ramen en kozijnen moesten het hier ontgelden.