Lokaal Burgernet succesvol in 2014

logo burgernet

logo burgernet

Wijk bij Duurstede, 31 januari 2015. In 2014 is het aantal Burgernetdeelnemers in Wijk bij Duurstede met 13,8% toegenomen. Op dit moment is 11,1% van de inwoners deelnemer aan Burgernet (het regionale gemiddelde is 8,3%). Dit betekent dat Burgernet in de gemeente Wijk bij Duurstede op dit moment zo’n 2.560 deelnemers heeft.

Burgernetacties

Vorig jaar hebben er 10 Burgernetacties plaatsgevonden waarvan er 3 succesvol waren. Het landelijk gemiddelde in Nederland is dat 1 op de 10 Burgernetacties succesvol is.

Niet overal tegelijk

Burgemeester Poppens is blij dat steeds meer inwoners zich aansluiten bij Burgernet. “Fijn om te zien dat steeds meer mensen actief meedoen en dat hierdoor succes wordt geboekt. De politie kan namelijk niet overal tegelijk zijn en heeft de hulp van inwoners hard nodig. Door alerte inwoners kan de politie op het juiste moment op de juiste plek zijn.”