Wijkse Molen zoekt nieuwe eigenaar voor het molenhuis

molenhuisEr wordt een nieuwe eigenaar gezocht voor het molenhuis
molenhuis

Er wordt een nieuwe eigenaar gezocht voor het molenhuis

Wijk bij Duurstede, 30 januari 2015. Naast de molen, in het molenhuis, is sinds maart 2009 Abrona de Wijkse Molen gevestigd met een gezellig lunchcafé en een (cadeau)winkel. Abrona biedt hier een afwisselende werk- en dagbestedingsplek aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij huurt het molenhuis van Vereniging De Hollandse Molen. Door de veranderingen in de zorg (gemeenten zijn sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor ondersteuning en begeleiding van hun burgers) heroverweegt Abrona haar dagbestedingsproject de Wijkse Molen. Een gezonde exploitatie van de Wijkse Molen is voor Abrona door de veranderingen niet langer zelfstandig haalbaar. Overleg met andere organisaties over samenwerking hebben in het afgelopen jaar nog niet tot een oplossing geleid. Vereniging De Hollandse Molen heeft besloten op zoek te gaan naar een nieuwe huurder voor het molenhuis, zodra Abrona haar keuze definitief heeft gemaakt en de huur opzegt.

Sociaal ondernemer

Abrona en de gemeente Wijk bij Duurstede willen vanuit hun gemeenschappelijke belang voor participatie van burgers in de samenleving Vereniging De Hollandse Molen ondersteunen bij het vinden van een sociaal ondernemer die deze maatschappelijk en toeristisch waardevolle (horeca)activiteit kan voortzetten. Met de overnamepartner hopen we vervolgens geheel of gedeeltelijk te kunnen voorzien in voortzetting van de activiteiten voor de huidige cliënten van Abrona en voor andere burgers in Wijk bij Duurstede die hiervoor in aanmerking komen in het kader van de Wmo. Ondernemers die belangstelling hebben voor exploitatie van het molenhuis, kunnen contact opnemen met Nicole Bakker, adjunct-directeur van Vereniging De Hollandse Molen 020-6238703. molenhuis2