Afscheid molenaar Josien de Vries

JosiendevriesJosien de Vries nam afscheid als molenaar in bijzijn van haar collega molenaars en de burgemeester/foto Norma Mulder
Josiendevries

Wijk bij Duurstede, 31 december 2014. 21 jaar lang was de Rijn en Lek voor Josien de Vries “haar tweede huis met zijn panoramische uitzicht op stad, rivier en in de verte de contouren van de Utrechtse Heuvelrug.” Maar bovenal was zij gefascineerd door het lage licht bij de invallende schemering en de schaduw van de molen in de uiterwaarden. Na ruim twee decennia geeft zij met een gerust gevoel het stokje door aan haar molenmannen Han Mulder, Camiel Damen, Willem Metz en leerling Timo Westland. Tijdens het informele samenzijn ontving Josien van de vrienden namens beschermheer Tjapko Poppens het erelidmaatschap van de Rijn en Lek.