DE KunstStad Wijk bij Duurstede

DEKunstStad

DEKunstStad

Wijk bij Duurstede, 30 december 2014. Met ingang van het nieuwe jaar start er in Wijk bij Duurstede een nieuwe vereniging met de naam ‘DE KunstStad Wijk bij Duurstede’. De missie van de nieuwe vereniging is het bieden van een breed veld aan kunst. Lokale galeries, kunstenaars, kunstuitleen, kunstmarkt, outsider art, andere kunstvormen en kunstonderwijs gaan hierin samenwerken.

Vernieuwing

DE KunstStad Wijk bij Duurstede is ontstaan uit een behoefte aan vernieuwing”, vertelt galeriehouder Betsy Liepertz. “De deelnemende partijen organiseren samen activiteiten zoals de kunstmarkt, kunstroute, kunstevenementen en een kunst-app. Ook wordt er onderwijs gegeven en workshops en komen er permanente verzamelexposities in kasteel Duurstede, in het gemeentehuis en in de Grote kerk.” Tijdens landelijke evenementen wordt voor dit alles promotie gemaakt.

Meer informatie

Aanstaande zondag, 4 januari 2015, presenteren de deelnemers aan dit nieuwe initiatief zich voor het eerst met nieuwe vlaggen, folders en logo. Meer informatie over (deelname aan) DE KunstStad Wijk bij Duurstede is te lezen op de website.