Viking met beide benen weer op de grond

korfbal

korfbal

Wijk bij Duurstede, 30 november 2014. Afgelopen zaterdag mocht Viking aantreden in Linschoten tegen Luno. Waar Viking de competitie begonnen is met 3 overwinningen had Luno nog maar 1 punt vergaard. Als degradant uit de 1e klas was dat niet volgens de verwachting. Al heeft de ploeg uit Linschoten wel kwaliteit ingeboet te opzichte van vorige jaren. Op het late tijdstip van 21:00 uur begon de wedstrijd. Voor Viking is iedere wedstrijd lastig. Er kan niet zomaar van iemand gewonnen worden, maar men kan ook van iedereen winnen.

Helaas was dit zaterdag niet het geval. Teveel personen haalde niet het niveau en enig geluk ontbrak vooral in de beginfase van de wedstrijd. Zo klepperde 3 vrije doorloopballen uit de korf en de toch wel redelijk zuivere afstandschoten vielen aan de voorzijde , zodat de aanvallen kortstondig waren. Viking kon de ban niet breken.

Luno daarentegen speelde met veel overtuiging en fysiek geweld. Ook daar hadden de Vikingen veel moeite mee. Ook al omdat de scheidsrechter een ander inzicht had op de gemaakte overtredingen. Voor Viking een leerpunt om aan te werken. Het vlammetje was voor de rust wel erg klein 7-2 achterstand.

Na rust probeerde Viking aan te haken maar verder als 10-6 en 13-9 kwam men niet. Het zat er vandaag gewoon niet in. Gelukkig baalde iedereen van het onnodige verlies. De laatste 10 minuten liet Viking het lopen en werd er enigszins geflatteerd verloren met 17-9. Viking staat weer met beide benen op de grond. Maar dat besef was er al wel. De doelstelling is, was en blijft zo snel mogelijk handhaving bewerkstelligen.

MIA, HKC(U) en DOS(W) wonnen wel hun wedstrijden, zodat er nu 4 koplopers zijn met 6 punten na 4 wedstrijden. Viking is er daar nog een van. Positief blijven en zaterdag tegen Fiducia thuis de punten in Wijk bij Duurstede houden. Met steun van de V-side en velen supporters moet dat lukken. Want Viking deelt geen cadeautje uit in de week van Sinterklaas dat laat hij aan de goed heiligman over.

Viking 2 pakt zijn eerste punten

Wat bij het eerste team niet lukte dat lukte bij Viking 2 wel. Eindelijk vielen de doelpunten wel op het juist moment. Er werd gewonnen met duidelijke cijfers en hopelijk gaat het nu wat beter tijdens de wedstrijden.

Viking 3 verspeelt een punt

Afgelopen zaterdag speelde Viking 3 thuis tegen Midlandia 2. Op het veld had men ook al tegen elkaar gespeeld. Viking 3 won toen de wedstrijd al was het verschil toen maar één punt. Ook afgelopen zaterdag ging de wedstrijd gelijk op. Viking 3 stond wel steeds op voorsprong, maar kon de wedstrijd niet echt op slot gooien. Dit kwam voornamelijk doordat de ploeg van Viking te gehaast bleef zoeken naar nieuwe doelpunten. In plaats van rustig de kansen af te wachten, zocht men keer op keer te snel naar de korf. Dat kost kracht en die mis je dan aan het eind van de wedstrijd. Toch maar zoeken naar een rustiger speltype en verder dan maar toewerken naar de volgende wedstrijd. De ploeg moet dan uit naar Zevenaar naar Zwaluwen 3.

A1 verliest de strijd om de koppositie

In de voorbereiding van coach Kees Knijff moest hij zoeken naar een oplossing om Fenne Mos te vervangen, zij was door omstandigheden niet in staat om te spelen. Verder was en is Saïra de Ligny nog steeds geblesseerd. Kristel Agterberg uit de A2 van Viking, werd de vervangster van Fenne Mos. Verder stond het geheel in het teken om Synergo te bestrijden. De ploeg was wel gemotiveerd, maar dat was in de wedstrijd vooral in de eerste helft te zien. Daarna zakte de ploeg weer weg. De ploeg nam voorsprong maar verspeelde die nog voor de rust. Hierna gaf de coach opnieuw aan om rustiger te spelen, maar dat tegen dovemansoren gezegd. Synergo wankelde wel maar Viking gaf ze de ruimte om terug te komen, en dat was jammer, want het was niet nodig. Eigenlijk was het probleem hetzelfde probleem als die het 3e team tentoon spreidde. Te snel willen i.p.v. rustig je kansen te pakken. De ploeg verloor met 18 – 14, maar als er een kans was geweest om Synergo uit Utrecht te pakken dan was het zaterdag. Zaterdag speelt de A1 thuis tegen Odik A2. Hopelijk wordt men dan weer wat rustiger.

Viking B1 verliest van scheidsrechter Tiel

Ik was er niet bij, maar degene die er wel bij was, vertelde mij dat opnieuw de scheidsrechter de grote boosdoener was. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd staat de gehavende ploeg van Viking nog voor met 9 – 10. Hierna nam de scheidsrechter het over en kreeg Viking geen enkele kans meer op een doelpunt. Viking B1 verloor de wedstrijd met 14 – 11. Het is in Tiel heel namelijk erg moeilijk om te winnen. Kijk de statistieken er maar op na. Zaterdag a.s. thuis tegen Animo kan de ploeg weer laten zien.

Viking C1 blijft het goed doen

Opnieuw een thuiswedstrijd van de C1, nu tegen HKC C1 uit Utrecht. De ploeg gaat steeds rustiger spelen en de kansjes, die men zelf creëert, afmaken. Al blijf ik hameren op samenspel en niet op egoïsme van één persoon. De uitslag was nu 13 – 5, maar dat hadden er veel meer kunnen zijn met meer samenspel en ook anderen een kans geven. Soms als het gebeurt is het gevolg een doelpunt. Dat moet je toch een voldaan gevoel geven denk ik dan maar, helaas. Bij hogere teams zal dat niet worden geaccepteerd. Je moet spelen met acht mensen en niet met zeven. Coaches Danny van der Klift en Bram Agterberg weten wat ik bedoel en dat is positief.

Viking C2 haalt uit

Viking C2 heeft van die dagen dat er veel mis gaat maar ook dagen dat men speelt zoals men kan spelen. Afgelopen zaterdag liet men dan zien tegen Woudenberg. Men veegde vloer aan, zoals men dat noemt, met Woudenberg C3. Ondanks het missen van nog veel kansen won men met 14 – 2. Sterk verdedigt en goed aangevallen.

Viking C3 verliest bij Tiel C3

Tiel heeft goede teams en ook Tiel C3. Zij waren duidelijk een maatje te groot voor Viking C3. Uitslag derhalve 8 – 0.

Viking D1 verliest van SGV D1

SGV stond al aan kop en dat blijft men. Een ploeg met lengte en fysiek sterk. Dan moet je een ander spelletje spelen en daar was Viking D1 niet toe in staat. Kansjes afmaken is soms ook nog een probleem. En de passie die het team vaak laat zien was in deze wedstrijd niet zichtbaar.

Viking D2 verliest opnieuw

Viking D2 verloor van Eemvogels uit Soest. Normaal is de onderlinge lengte redelijk gelijk, maar niet bij Eemvogels. Daar staan maar liefst twee dames met lengtes gelijk aan twee D-ers van Viking. Een ongelijke strijd dus, die door Eemvogels werd gewonnen met 0 – 6.

Viking D3 verliest in de laatste minuut

In een leuke en spannende wedstrijd verloor uiteindelijk op het laatst met 3 – 4 van Telstar D3 uit Hoevelaken. De ploeg van Peter Louwerse staat aan het begin van een korfbalcarrière en dat is zichtbaar. Verdedigend kan het allemaal een stuk beter. Vaak staat men aan de verkeerde kant. Aanvallend gaat het een stuk beter, maar aanvallen is over het algemeen van gemakkelijker. Men verloor met 3 – 4, maar staat nog wel aan kop van de competitie.

Viking E1 verliest van Hemur Enge E1

De E1 van Viking wist dat men een zware wedstrijd tegemoet ging. En dat werd het ook, maar wel minder dan men vooraf gedacht had. Het werd een leuke wedstrijd, die Hemur Enge verdiend won maar Viking E1 maakte een goede indruk.

Viking E2 verliest van Fortissimo E4

In een gelijk opgaande wedstrijd bleef Viking lang volhouden, maar toch verloor men verdiend van een beter Fortissimo.

Viking E3 doet het steeds beter

De eerste punten zijn belangrijk en dat bleek maar weer eens. Vorige week de winst tegen Reehorst, zaterdag uit naar DOC uit Bussum. Hard werkend verdiende de ploeg duidelijk een punt bij DOC uit Bussum.

Viking F1 verliest met grote cijfers van Victum

Ik hoorde hel al vaker deze competitie van andere coaches van F-teams. Het 4-tal van Victum heeft helemaal niets te zoeken in deze competitie. Men leert niets alleen doelpunten maken. Komt men straks hoger dan wordt het een stuk moeilijker. In 4 wedstrijden produceerde men 93 doelpunten ofwel 24 doelpunten per wedstrijden. Gewoon slecht ingedeeld. Maar ja als vereniging moet je er mee omgaan. Dit keer werd het 22 – 5 voor de Houtenaren.