SVL – De Meern een verdiende 3-1 winst

SVL30-11Winst voor het eerste van SVL/foto Jan van Kooten

SVL30-11

Winst voor het eerste van SVL/foto Jan van Kooten

Wijk bij Duurstede, 30 november 2014. SVL speelde een eerste helft zeer goed en stond voor de rust al met 3-0 voor, maar in de tweede helft sluip weer de gemakzucht in de ploeg van Jan Gaasbeek. Volgens de aanvoerder Walter Cremers die wij samen Thijs en me zelf hebben gesproken na de wedstrijd. In dat gesprek waren wij gezamenlijk van mening dat de concentratie gedeeltelijk weg valt wanneer de ploeg met de rust op een ruime voorsprong komt te staan. Walter Cremers stelde wel dat SVL over goede selectie ploeg beschikte met een zeer goede samenwerking in de spelers groep wat ook in het veld tot uiting komt. Walter Cremers stelde wel dat er aan gewerkt moet worden om de inzet en concentratie de gehele wedstrijd in stand te kunnen houden. Thijs en mij zelf bedankte hem voor het gesprek. SVL begon de wedstrijd welvarend het was in de 9 minuut dat Alex van Eem de bal op tijd afgaf aan Martijn Verkerk die hard inschoot en SVL op 1-0 zette. Maar in de 17 minuut werd het zelfs 2-0 uit een voorzet van Martijn Verkerk schoof Glenn Molenaar de bal beheerst achter de keeper van De Meern. SVL blijf de druk op het doel van De Meern houden de 24 minuut werd een hard schot van Glenn Molenaar de keeper tot corner verwerkt. Tussen de 30 en 40 minuut kwam SVL in de problemen want De Meern kreeg een paar goede kansen. Maar in de 44 minuut was het de goed spelende Glenn Molenaar die een voorzet van Ali Alkan in het net schoot en ging de rust in met een 3-0 voorsprong.

Na de rust

Na de rust kwam SVL ongewijzigd het veld weer in. De Meern tapte na de rust uit een ander vaatje waar SVL niet zo gauw antwoord op had, en er ontstonden enkele kansen voor De Meern maar Geert-Willem Merkens hield de zak voorlopig gesloten. In de 65 minuut kwamen Tolga Albayrak en Willem Baaij het veld in voor Wouter van Hoof en Martijn Verkerk. De 74 minuut kwam De Meern toch op een verdiende 3-1 op dat moment. In de 80 minuut werd Glenn Molenaar gewisseld en Kwam Danny Kuijer het veld in. De Meern blijf aandringen maar tot een afronding kwam het niet de verdediging van SVL gaf geen kans meer weg. In deze fase werd er een speler van De Meern met rood van het veld gestuurd wegens natrappen waar Kevin van Leeuwen het dupe van was. De ploeg:Geert Willem Merkens, Kevin van Leeuwen, Rik van Leeuwen, Frank Barte, Yoni v Aagten, Walter Cremers, Martijn Verkerk (Tolga Albayrak), Alex van Eem, Ali Alkan, Wouter van Hoof (Willen Baaij), Glenn Molenaar (Danny Kuijer). Komende zaterdag speelt SVL uit tegen Benschop om 14.30 uur. 

Meer foto’s staan in het fotoarcief van ditiswijk.nl.