Filmhuis Calypso mannenavond met ‘A Most Wanted Man’

mannenavond

mannenavond

Wijk bij Duurstede, 30 november 2014. Op vrijdag 12 december een primeur: de eerste Mannenavond bij Filmhuis Calypso (stoere vrouwen zijn uiteraard ook welkom), aanvang 20.00 uur. Om het een echt avondje-uit te maken krijgt u na de film een gratis drankje enhapje. Kaarten à 8 euro zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, via e-mail of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

Spionagethriller

De Nederlandse regisseur en fotograaf Anton Corbijn levert met A Most Wanted Man een intelligente, koelbloedige spionagethriller af. De film is tevens de laatste rol van de onlangs overleden acteur Philip Seymour Hoffman, die in deze film laat zien wat voor een geweldige acteur hij was. De film is gebaseerd op de bestseller van John le Carré.

Wanneer een Tsjetsjeens-Russische man Hamburg binnen vlucht, gaan de alarmbellen af bij de Duitse en Amerikaanse geheime dienst. Günther Bachmann (Philip Seymour Hoffman) is hoofd van de terrorismebestrijdingseenheid en probeert de vluchteling te gebruiken om een Islamitisch terreurnetwerk op te rollen. Daarvoor moet hij eerst diens advocate (Rachel McAdams) rekruteren als spion.