Blues in het bejaardenhuis

Blueskroegentocht-6314Een bijzondere start van de blueskroegentocht in het E&E gasthuis/foto Ed Magielse
Blueskroegentocht-6314

Een bijzondere start van de blueskroegentocht in het E&E gasthuis/foto Ed Magielse

Wijk bij Duurstede, 30 november 2014. Gisteren is wederom de jaarlijks terugkerende blueskroegentocht gehouden. Ditmaal werd de aftrap gedaan door Lightnin’ Guy op een totaal nieuwe locatie binnen de blues in Wijk bij Duurstede, namelijk het E&E gasthuis. Dit locatie bleek een gouden greep. Een zaal vol genietende ouderen en veel belangstelling van buitenaf. En de belgische blueszanger Lightnin’ Guy was ook nog eens de artiest die precies aanvoelde hoe hij de zaal mee kon krijgen, want het was wel even wennen voor de bewoners van het E&E om bij de blues betrokken te worden, maar het wennen sloeg snel om in enthousiasme.

Meerdere locaties

Na de start in het E&E verplaatste het grote bluesfeest zich naar het centrum. Over de hele middag en avond verspreid, waren er nog 11 locaties waar genoten kon worden van in totaal 13 bands. Op straat leek het rustig, maar de cafĂ©’s en het Calypsotheater waren goed gevuld. In een bijna vol Calypso werd een feest gebouwd, door de Etta James experience. De band had een eigen lichtshow en wat een verschijning; kokerrokje, flinke stiletto’s en een grote stem. Daar zullen de heren Blues in Wijk nog lang over napraten.

Heel geslaagd

Bluesman Arie nam op gepaste wijze afscheid van de band LittlebyLittle, opgericht in 2010 en op deze vierde blueskroegentocht met het laatste optreden. Hij memoreerde de oprichting van de band, Wijk kon toch eigenlijk niet achterblijven met een echte bluesband. Jos van den Hoven en bandleden zoeken elk hun eigen weg, toch maakten ze er nog even een mooi bluesoptreden van. De bands hadden al met al geen gebrek aan aandacht van de bluesliefhebbers. De mannen van BluesinWijk kunnen terugkijken op een gezellige en geslaagde dag. 

Meer foto’s staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Blueskroegentocht-6310Blueskroegentocht-6334Blueskroegentocht-6350