Bemesting “Hordenboomgaard” aan de Overloop

boomgaard DSC9279ac'Oude mest' in de Hordenboomgaard/Eigen foto
boomgaard DSC9279ac

‘Oude mest’ in de Hordenboomgaard/Eigen foto

Wijk bij Duurstede, 29 november 2014.De fruitbomen in de Hordenboomgaard zijn vorige week donderdag weer bemest met in totaal ca. 20 ton oude (biologische) mest.

Lange stalmest

Deze “lange”stalmest, afkomstig van een SKAL gecertificeerd kleinschalige melkveehouderij aan de Lekdijk werd met drie vrachten naar de boomgaard gereden en daarna op nostalgische wijze door de veehouder met z’n mestverspreider rond de bomen verdeeld.

Mestvork en Kruiwagen

Vrijwilligers van Stichting Hordenboomgaard die deze (bijna 70 jarige) oude hoogstamboomgaard sedert 1986 geheel beheren, hebben daarbij met mestvork/kruiwagen de jongere aanplant extra verwend en ervoor gezorgd dat het aanliggende fietspad (Overloop) na afloop schoon werd opgeleverd.

Biologisch beheerd

Deze biologisch beheerde boomgaard met z’n monumentale hoogstammers (“Wijkse”Goudreinetten) biedt een mooie herinnering aan langvervlogen tijden rond Wijk en is als “erfgoed” de moeite waard om behouden te blijven. Wilt u meer weten of wat doen voor het in stand houden van deze boomgaard kunt u informatie opvragen via e-mail.  De boomgaard is onderdeel van het stadspark, dus vrij toegankelijk.

boomgaard DSC9258ac