Langbroek krijgt weer een supermarkt (mini market)

attent-langbroek-001De lege Attent winkel Langbroek/Foto: Marien Stoel
attent-langbroek-001

VOF Aalbertsen blaast de winkel aan de Langbroekerdijk nieuw leven in/foto archief ditiswijk.nl

Langbroek, 18 november 2014. Nadat er van de zomer het voornemen was om de supermarkt aan de Langbroekerdijk weer te openen, zijn er diverse gesprekken gevoerd met gemeente, volksbelang, Superrrr… en de Spar organisatie om de mogelijkheden te bekijken dit in de nieuwe winkel in het MFA te realiseren. Deze onderhandelingen hebben uiteindelijk niets opgeleverd. V.O.F. Aalbertsen Brood en Banket realiseert vanaf 27 november een mini supermarkt, met steun an lokale ondernemers.

Hulp van lokale ondernemers

‘De oorzaak dat het niet doorging ligt in de volgende feiten: Volksbelang had een huurovereenkomst met de spar organisatie en waarbij de spar organisatie niet van plan dit contract terug te geven aan de woningstichting’, aldus Aalbertsen. ‘Tevens was een struikelpunt de oppervlakte van de winkel en het investeringsplaatje voor deze winkel. Uiteindelijk hebben we besloten onze plannen aan de Langbroekerdijk toch te gaan realiseren. Hierbij worden we gesteund door plaatselijke ondernemers die hun producten leveren in onze winkel. Deze ondernemers zijn: van den Broek groente en fruit, van Leeuwen kaas en delicatessen en R Noordam slagerijen. Naast dat we zelf brood en banket gaan verkopen zal Van de Broek dagelijks verse groente en fruit leveren, van Leeuwen kaas verzorgt kaasproducten aangevuld met nootjes en wijn, Noordam verzorgt vlees en vleeswaren. Tevens zal ons assortiment ook gaan bestaan uit supermarkt artikelen hetgeen drie keer per week aangevuld wordt. Artikelen, op dat moment niet aanwezig, zullen zo spoedig mogelijk besteld worden. Tevens willen wij een boodschappenlijn op zetten met o.a. de bewoners van het MFA . Hiervoor zal een manier gerealiseerd worden waarbij de bewoners hun boodschappenlijst voor 10 uur kunnen inleveren bij het dorpshuis en vervolgens de boodschappen dan voor 13.00 uur thuis bezorgd krijgen. Tevens willen we de komende tijd onderzoeken welke andere mogelijkheden en behoeften er nog meer zijn b.v. een klein postagentschap e.d.’