Zonnepanelen gemeentehuis

bewerkt-GOPR0085Zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis/Foto: Marien Stoel
bewerkt-GOPR0085

Zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis/Foto: Marien Stoel

Wijk bij Duurstede, 30 mei 2014. Door de natte weersomstandigheden zijn de zonnepanelen geplaatst op het gemeentehuis door de lokale firma Volt4U op 13 mei, iets later dan gepland, aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De installatie heeft na enkele zonnige dagen 90 kWh opgewekt. Ter vergelijking: een huishouden verbruikt ongeveer 6-7 kWh per dag.

Monitoringsscherm

In de centrale hal bij de receptie in het gemeentehuis is op 13 mei een energiezuinig beeldscherm opgehangen. Op dit scherm worden o.a. de opbrengsten van de zonnepanelen getoond. Daarnaast wordt er actuele informatie over de zonnepanelen weergegeven. In de toekomst kan hierop ook andere informatie omtrent duurzaamheid worden getoond.

Subsidie

Op 20 mei heeft de gemeente bericht ontvangen dat de aangevraagde SDE-subsidie is toegekend. De subsidie wordt verleend tot een maximum van 8.970 euro. De subsidieperiode start op 1 september 2014 en loopt tot 31 augustus 2029. De subsidie is destijds niet meegenomen in de berekening van de terugverdientijd van de zonnepanelen.

Lees ook:

9 december 2013 Duurzaamheid en zonnepanelen