Vooruitgang zichtbaar bij Levitas-turners

Kesteren wed12De Levitas-mannen in de eerste wedstrijden

Kesteren wed12

De Levitas-mannen in de eerste wedstrijden

Wijk bij Duurstede, 11 april 2014. De tweede voorwedstrijd regio Midden Nederland voor de divisies 4 t/m 6 speelde zich afgelopen zaterdag af. De eerste wedstrijd was al zeer succesvol. In Kesteren lieten de Levitas-turners zien nog duidelijk te groeien.

Benjamins en Instappers

Daniël Giesing en Tijn van Beek waren wederom de sterkste bij de Benjamins en Instappers in niveau 12. Beiden verbeterden hun score van de vorige wedstrijd. Jesper Kuipers turnde deze wedstrijd goed, maar komt nog te kort voor het gevecht om de bovenste plekken. Voor Jaimy van den Berg waren de vruchten zuur. Ondanks een grote verbetering van zijn score bleef hij wederom op de vierde plek steken. Dit keer kwam hij slechts 0,05 punten te kort voor een medaille.

In de tweede wedstrijdronde lieten Bram Overeem en Lars Krijgsman duidelijke progressie zien. Lars scoorde bijna twee punten hoger en Bram liet vooral op sprong en rekstok duidelijk zien grote stappen gemaakt te hebben. Zij eindigden op plaats 5 en 7.

Pupillen

In wedstrijdronde drie was het de beurt aan de pupillen. In de vijfde divisie was de concurrentie moordend. Met een gigantisch puntenaantal van 106,15 eindigde Mees Kooring nét buiten het podium. Hij werd vierde. Joep Haak, Timo van Tuil, Julian Smith en Jay Geitenbeek maakten er een spannende onderlinge strijd van. Zij eindigden op de 14e, gedeeld 15e en 17e plaats.  Prima resultaten, maar ver verwijderd van het podium. Heel anders verging het Boi van Haarlem. In Wijk bij Duurstede liep hij met een vierde plaats (92,55 punten) net plaatsing voor de landelijke finale mis. In Kesteren nam hij revanche: zilver met maar liefst 97,35 punten. Daarmee liet hij vijftien jongens (ver) achter zich.

Heren

Als laatste gingen de mannen in de keuze-oefenstof aan het werk. Vier van de vijf heren waren al geplaatst voor alle finales. Voor hen stond deze wedstrijd in het teken van nieuwe elementen turnen. Ynte la Riviére moest nog wel vechten voor zijn plaats in de finale. Dit is met een vijfde plaats bij de jeugd zonder meer gelukt. Max Lissone en Kars Roeterd kregen hier wederom de zilveren en bronzen plak omgehangen. Bij de junioren zag Wilco van Noort zijn harde werk beloond worden. Was hij in Wijk bij Duurstede nog derde, nu nam hij met twee punten voorsprong het goud in ontvangst. Ook Lars de Boer deed goede zaken met een bronzen medaille.

Finale en uitvoering

Elf mannen mogen op 17 mei in Houten de districtsfinale gaan turnen. Dit district omvat de provincies Noord-Holland, Utrecht, Flevoland en een deel van Gelderland. De turners kunnen in deze finale gaan vechten om het eremetaal en de titels. Een week eerder is voor zes mannen in de vierde divisie al de landelijke finale. 24 mei zijn komen alle turners in actie op de uitvoering van Levitas. Al met al een vol programma.

Kesteren wed3

De Levitas-mannen in de derde wedstrijd

Kesteren wed4

De Levitas-mannen in de vierde wedstrijd