Aanpak bermen buitengebied

voorjaar-021Op diverse plaatsen worden de bermen aangepakt/Foto: Marien Stoel
voorjaar-021

Op diverse plaatsen worden de bermen aangepakt/Foto: Marien Stoel

Wijk bij Duurstede, 28 februari 2014. De toestand van de bermen op sommige plekken in het buitengebied is slecht. De PCG heeft schriftelijke vragen gesteld wanneer het de bedoeling is dat de bermen structureel aangepakt gaan worden?

Recent gestart

“Het project tot verbetering van de bermen is maandag 24 februari 2014 gestart en duurt tot eind maart 2014” laat wethouder Peek weten. “In deze fase worden de bermen van de Spiegelweg, Trechtweg, Caspergauw, Smidsdijk, Bredeweg en Langbroekerdijk (tussen Margrietlaan en gemeentegrens) aangepakt. De bermen worden verlaagd, los puin wordt deels weggehaald en er komt een Grauwacke bermverharding. Deze bermverharding bestaat uit hoekig grind, vermengd met o.a. leem. Dit wordt aangetrild, waardoor een gebonden puinverharding ontstaat die waterafstotend werkt. Door tegelijkertijd de bermen achter het puin te verlagen kan het water beter weg stromen en zal de overlast naar verwachting flink verminderen. Uiteraard blijft hier ook onderhoud nodig, maar dat zal niet zo dikwijls zijn als nu het geval is. Aanwonenden worden bij alle wegen waar werkzaamheden plaatsvinden via een brief geïnformeerd. Ook worden er bij de betreffende wegen aankondigingborden geplaatst met informatie over de werkzaamheden.

Tweede fase

Peek schrijft verder: “ De tweede fase van het project zal naar verwachting eind 2014 worden uitgevoerd en betreft de Langbroekerdijk van A46 tot aan de Amerongerwetering en enkele andere kleine wegen (Singel, Hoge Hoffweg). Informatie over dit onderwerp is vanaf vrijdag 21 februari jl. ook te lezen op de gemeentelijke website”.