‘Rampzalig’ Superteam 2013

800-superteam-028-Het touwtrekken is altijd weer een hoogtepunt van het Superteam toernooi/foto Marien Stoel

800-superteam-028-

Het touwtrekken is altijd weer een hoogtepunt van het Superteam toernooi/foto Marien Stoel

[UPDATE]Cothen, 31 december 2013. Het is een goede traditie in Cothen: het jaarlijkse Superteamtoernooi. De afgelopen dagen streden vriendenteams op ludieke en sportieve wijze tegen elkaar in de race voor de titel Superteam 2013. Gisterenavond was de slotavond. Na een zinderende touwtrekfinale bleek het team ‘Rampzalig’ zijn eigen naam geen eer aan te doen, toen de winst letterlijk binnen werd gesleept. 

Vrijdagavond 27 december

De eerste avond van superteam 2013 is gestart met badminton en koersbal. Badminton werd op 6 veldjes gespeeld. Elk team speelde op drie velden. Boven werd het koersbal, begeleid door SWOC, weer fanatiek gespeeld. Er werd met twee matten gespeeld en elk team mocht in totaal zes keer vier ballen gooien om zo zoveel mogelijk punten bij elkaar te krijgen. Niet voor iedereen was koersbal weggelegd, want er werd zelfs een team gediskwalificeerd vanwege het hard weg ketsen van een bal. Ondanks dat vond iedereen het toch weer leuk om het ”saaie” spelletje te spelen.

Zaterdagavond 28 december

Vandaag stond voetbal en jeu de boules op het programma. Voetbal werd weer in de zaal gespeeld en het jeu de boules boven. Helaas konden de vrijwilligers van Mazijk er dit jaar niet bij zijn. Maar Wendy en Sigrid van de activiteitencommissie hebben dit heel goed opgevangen. De regels waren duidelijk voor iedereen en ook dit spelletje werd weer fanatiek gespeeld. Bij het voetbal werd sportief gespeeld en bij elk mooi doelpunt of actie mocht een team wat lekkers komen halen.

Zondagavond 29 december

Zondagavond was dè avond voor alle handballers die meedoen met superteam. Handbal en darten stonden vandaag namelijk op het programma. Het darten werd dit jaar in het opberghok gespeeld. Alle materialen hadden daar plaats gemaakt voor de dartborden van Darthouse. De vier begeleiders van Darthouse hebben de teams goed begeleid met af en toe gevaar voor eigen leven. De dartpijlen vlogen geregeld naast het bord maar ondanks dat was ook het darten zeer goed verlopen. Het handballen werd natuurlijk lekker fanatiek gespeeld. De EHBO mocht hierbij ook nog in actie komen voor wat kleine blessures als een enkel verzwikt en een ingescheurde nagel. 

Meer foto’s van het Superteam toernooi staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl

Update

 Maandagavond was de slotavond van superteam 2013. De laatste twee sporten volleybal en touwtrekken stonden op het programma. Volleybal werd op twee velden gespeeld waarbij elk team drie spelers en 3 speelsters mocht inzetten. Na het volleyballen werd het veld klaar gemaakt voor de spannende touwtrekwedstrijden. De laatste punten konden hiermee gepakt worden. Tot aan de laatste wedstrijd was het nog onduidelijk wie superteam 2013 ging winnen. Toen uiteindelijk Rampzalig de laatste wedstrijd won, was het duidelijk. Rampzalig was de winnaar van superteam 2013! Het superteam was weer een groot succes dankzij alle vrijwilligers die hieraan mee hebben gewerkt. Bedankt en tot volgend jaar! De eindstanden: 1. Rampzalig 2. Poelepetators 3. BARtenders SVF 4. TeamJoy 5. De toffe peren en KSI 7.Volgas en Ongeschikt 9. Oempaloempa’s 10. FC Smurf 11. de Koakzwoaes 12. New kids.

800-superteam-054