Leerzame avond over vogels

huismussenHuismussen aan een vetbol/foto Paul Dirksen

huismussen

Huismussen aan een vetbol/foto Paul Dirksen

Wijk bij Duurstede, 30 december 2013. Niet alleen mezen zijn op vetbollen te vinden. Zij zijn ware kunstenaars, maar ook mussen hebben blijkbaar het kunstje afgekeken. Wist u dat naast de huismus, ook de ringmus in tuinen te vinden is? Op hun website ziet u dat VNMW een avond houdt om met wat meer kennis de vogels in uw tuin te observeren. Ook leggen we uit hoe u uw tuin diervriendelijker kunt maken.Deze avond wordt gehouden op 13 januari van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Nieuwe Schakel, Zandweg 10, 3962 EC Wijk bij Duurstede. Aanmelden en informatie via e-mail.

Tuinvogeltelling

In het weekend van 18 en 19 januari 2014 is de Nationale Tuinvogeltelling. De tuinvogeltelling wordt georganiseerd door de Vogelbescherming. Iedereen die het leuk vindt, kan aan deze telling meedoen. Het is de bedoeling dat u tijdens één van deze dagen een half uur de vogels telt, die er in uw tuin komen. Dit aantal geeft u door aan de Vogelbescherming. Zij verzamelen de gegevens en kunnen zo zien hoe de vogelstand er voor staat. Zijn er meer of minder soorten vogels of worden de aantallen meer of minder?

Informatie over tellen

Vindt u het leuk om aan deze telling mee te doen, maar denkt u niet voldoende te weten over de vogels, dan bent u welkom op de speciale avond die de Vereniging Natuur en Milieu/IVN Wijk bij Duurstede organiseert. Een avond waarin u meer informatie krijgt over het tellen en over de vogels die in onze tuinen voorkomen.

Vogelvriendelijk

Ook wordt verteld hoe u de tuin vogelvriendelijk kunt maken, waardoor de vogels een vaste gast in de tuin kunnen worden. Er is ook informatie over het voederen. Mogen de vogels het hele jaar gevoederd worden en wat eet welke vogel? Deze onderwerpen, en nog meer komen aan de orde. Als u zelf nog vragen heeft, is er voldoende gelegenheid om hier op in te gaan.