Filmhuis Calypso: What Maisie Knew

filmhuiscalypso2

filmhuiscalypso2

 

Wijk bij Duurstede, 27 december 2013. Filmhuis Calypso draait op donderdag 9 januari de film What Maisie Knew. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten à 7 euro (5 euro t/m 21 jaar) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, via de website of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

What Maisie Knew

Maisie is een meisje van 7 dat niets liever doet dan tekenen en spelen. Maar waarom maken haar ouders zo vaak ruzie? En waarom woont het kindermeisje plotseling samen met papa in zijn nieuwe huis? Houden mama en papa nog wel van haar? De kleine Maisie kan het allemaal maar moeilijk volgen. Of snapt ze het allemaal maar al te goed?

What Maisie Knew is een ontroerende film die een hartverscheurend beeld geeft van een scheiding vanuit het perspectief van een klein meisje. De film is gebaseerd op het bekende boek van Henry James. De jonge actrice Onata Aprile maakt een verpletterende indruk in de hoofdrol, maar ook Julianne Moore en Steve Coogan zijn erg goed als de zelfingenomen ouders die hun dochter gebruiken als een pion in hun scheiding.