Swinghouse nieuwe stijl

swinghouse november2013

swinghouse november2013

Wijk bij Duurstede, 31 oktober 2013. Stichting WijkNogLeuker houdt dit seizoen, in samenwerking met theater Calypso, drie SwingHouse-middagen in nieuwe stijl. Op 10 november 16.00 uur opent het seizoen met ‘Jazz Orkest Quoto Six’. Een orkest, met Wijkse inbreng, o.l.v. Dick Vink op piano, met Gerard de Waal op sax, Wim van Schaik op trombone, Cees Gebuis op slagwerk, George Deijl op bas en Ab Montijn op gitaar. In diverse Jazzclubs is deze band te horen geweest. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziekwinkel, VVV of aan de kassa van het theater.

Geschiedenis

In 2010 startte Stichting Binding Jazzmiddagen voor oudere jongeren in het toenmalige Wijkhuis. Dit bleek een schot in de roos en de belangstelling was dan ook heel groot. Nu ’t Wijkhuis is gesloten, heeft vanaf 2012 WijkNogLeuker dit initiatief overgenomen en is Theater Calypso de nieuwe locatie geworden. Het afgelopen seizoen werd duidelijk dat zes middagen wat veel van het goede was en dat de muziek te belangrijk werd, wat ten koste ging van de ontmoeting. Een aanpassing was noodzakelijk.

Nieuwe stijl

Het bestuur heeft, in goed overleg met Tom van Ginkel, besloten het aantal middagen te halveren en de formule aan te passen. ‘Onder het genot van een drankje, hapje en muziek elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer’, dat is het uitgangspunt van Swinghouse en het Calypso Theater. De nieuwe, sfeervolle Grand Café-uitstraling hopen we op 5 januari, bij het Nieuwjaarsconcert, te kunnen tonen.