CDW start met 35+- en 45+-voetbal

7tegen7

 7tegen7

Wijk bij Duurstede, 31 oktober 2013. Steeds meer verenigingen starten met het aanbieden van 35+- en 45+-voetbal. Bij deze voetbalvorm spelen zeventallen op een half speelveld met en tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn. CDW houdt op 14 november om 20.00 in het clubgebouw een voorlichtingsavond. Iedereen die ge├»nteresseerd is, is van harte uitgenodigd, ook als u nog geen lid bent.

Zeventallen

Het doel is om leeftijdsgenoten met en tegen elkaar te laten voetballen en deze groep langer aan de voetbalsport te binden. Ook voetbalvereniging CDW wil starten met deze nieuwe voetbalvorm. Voor de 35+- en 45+-variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers van twintig jaar jonger is dus verleden tijd.  Op de voorlichtingsavond worden de diverse mogelijkheden uitgelegd en kunt u uiteraard vragen stellen. Neem voor meer informatie contact op met Danny Wijman, of kijk op de website