Concert duo viool-accordeon

kerk cothende kerk aan de brink tijdens open monumentendag 2012

kerk cothen

Het kerkje aan de Brink is een prachtige plek voor een concert

Cothen, 30 september 2013. Op zondag 13 oktober zal in de protestantse kerk op de Brink in Cothen het tweede concert van dit seizoen plaatsvinden. Het concert begint om 13.00 uur. Vanaf 12.30 uur staat de kerk voor het publiek open en de toegangsprijs bedraagt 8 euro; daarbij is een kopje koffie in de pauze inbegrepen.

De Thuiskomst

Het duo De Thuiskomst, bestaande uit Quirine van Hoek, viool, en Ellen Zijm, accordeon, heeft zijn sporen in de muziek al op vele andere gebieden ruimschoots verdiend, maar heeft zich ook vol geestdrift geworpen op deze unieke combinatie van instrumenten en daarvoor vele interessante stukken gevonden die zich voor deze muziekvorm lenen. Het programma omvat onder meer de Roemeense dansen van Bartok, een vioolsonate van Biber en de beroemde chaconne van Vitali. Sluitstuk zal zijn werk van Piazzolla: Milonga en Re, Escualo.