CDW trapt af met Wijkse Voetbalschool

Groepsfoto-VoetbalschoolMet z'n allen naar de voetbalschool
Groepsfoto-Voetbalschool

Met z’n allen naar de voetbalschool

Wijk bij Duurstede, 30 september 2013. Naar school op zondagochtend? Je moet er niet aan denken toch? Ruim tachtig jonge voetballertjes weten wel beter. Zij trapten 29 september bij CDW af met de Wijkse Voetbalschool. De komende vijf weken gaan ze met elkaar en de enthousiaste begeleiders van CDW werken aan hun voetbal-skills en -plezier. De eerste ‘schooldag’ was een groot succes en bijna iedereen ‘bleef na’ voor de feestelijke opening van de gloednieuwe voetbalkooi. De deelnemers, verdeeld in F- en E-D-C-pupillen, werkten een circuit af met allerlei oefeningen. Dribbelen, passen, voetenwerk, balcontrole… alles werd geoefend, onder andere met de spectaculaire ‘soccer waves’ die de bal na het inspelen met een boogje terug sturen om bijvoorbeeld de balaanname te oefenen. Natuurlijk waren er ook een paar lekkere potjes 3 tegen 3 en 1 tegen 1 om het geleerde meteen toe te passen. De keepers kregen een speciaal op hen gericht programma voorgeschoteld.

Plezier

Het plezier was van de gezichten af te lezen. Logisch, want de begeleiding van diverse gediplomeerde trainers van de CDW jeugdopleiding – en zelfs CDW 1-spelers Peter Straver en Kevin de Heus – was al even professioneel als enthousiast. Alle deelnemers werden in een fraai trainingsshirt gehuld voor de ‘schoolfoto’ op de hoofdtribune van CDW.

Kracht van de vereniging

De Wijkse Voetbalschool is een initiatief van ras-CDW’er Berry Klomp. Die mocht de eerste ‘schooldag’ feestelijk afsluiten met de opening van CDW’s gloednieuwe voetbalkooi. De voetbalkooi kwam mede tot stand met steun van Stichting Wijksport en is een mooi voorbeeld van de kracht van de vereniging. CDW-pupillen haalden grotendeels het geld binnen via de Grote Club Actie, waar vrijwilligers Monique Pastoors en Ellen Wiegers zich al vele jaren voor inzetten. Diverse sponsoren droegen bij en veel vrijwilligers hielpen bij de bouw van de kooi. Sportparkbeheerder Evert van Dijk bijvoorbeeld, die dan ook het eerste fluitsignaal mocht geven bij de opening.  

Soccerwave CDWVoetbalkooi-CDW-boardingVoetbalkooi-CDW