Lezers schrijven: Weer dood water in de Botersloot!

water botersloothet water in de botersloot is verontreinigd

water botersloot

het water in de botersloot is verontreinigd

Wijk bij Duurstede, 29 juli 2013. De hevige regenval van afgelopen weekend heeft er voor gezorgd dat veel vissen door zuurstofgebrek gestikt zijn in de met rioolwater verontreinigde Botersloot en mogelijk ook omringende waterpartijen zoals het stadspark.

Net als twee jaar geleden is de oorzaak weer een overstort van verontreinigd water uit het bezinkingsbassin aan de Frankenweg. Het waterleven in de Botersloot was nog herstellende en nu zijn weer veel (kleine) vissen verdwenen. Met schepnetjes hebben enige aanwonenden en gemeentemensen de dode visjes opgeschept. Meeuwen en visdiefjes pikken de verzwakte vissen op uit het grijze water. Komende week kan het 33 graden Celcius worden! Nu maar weer wachten op de volgende grote onweersbui?