Lezers schrijven: Hondenpoep

lezerspost

lezerspost

Wijk bij Duurstede, 28 juli 2013. Ik heb het al zo vaak gezegd, maar zeg het weer: De hondenbelasting moet afgeschaft worden, of er moeten meer gelegenheden komen in Wijk bij Duurstede om je honden los te kunnen laten lopen en er moeten meer afvalbakken komen om de hondenpoep kwijt te kunnen. Daarnaast, als de hondenbelasting niet wordt afgeschaft, moeten er kastjes komen waar men zakjes kan trekken, zoals ik in Maarssenbroek meemaakte.

Als wij als hondenbezitters de poep van onze honden moeten opruimen, we betalen er belasting voor, dan kan de gemeente ook wel ons tegemoetkomen. Nu is het een 1-richtingverkeer. Al moet ik ook zeggen dat ik een pesthekel krijg aan honde-eigenaren die de stront van hun honden niet opruimen. En het gebeurt steeds vaker. Ik ruim altijd de stront van mijn hond op, omdat ik niet wil dat andere honden in de stront van andere honden lopen. Dat ik als honde-eigenaar die de poep van mijn hond wil opruimen spitsroeden om de hondenstront van andere honden moet gaan lopen.

De gemeente heeft laatst een oproep gedaan dat wij als buren onze buren moeten aangeven. Ik kan er zo eentje aangeven. Maar ik doe het niet, omdat ik de omstandigheden ken. En het is mijn taak ook niet. Ik las dat de BOA ontslag genomen had. Wij als hondenbezitters zijn er zelf verantwoordelijk voor dat wij onze omgeving poepvrij houden. Het is tenslotte maar een kleine moeite. Er zijn in Wijk bij Duurstede te weinig plekken waar honden los kunnen lopen. Op plekken die zijn aangewezen als kinderspeelplaats, waar honden niet mogen komen, worden honden massaal los gelaten en staan mensen volop te kwekken en let men niet op de honden. En dit gebeurt overal, niet alleen in De Heul of in de Engh, maar echt overal.

Ik als hondeneigenaar kan mij hierover ontzettend kwaad maken omdat “ik als hondeneigenaar de kwaaie piet ben”. Gemeente kom ons tegemoet en hondeneigenaren: ruim de stront van jullie hond(en) op en hou ze vast. Laat ze los op plekken waar het mag. 

N. Snijders