Gevaarlijke bermen buitengebied

wijkersloot-trechtweg-010CDA stelt vragen over de gaten langs de 60 km wegen/Foto's: Marien Stoel

wijkersloot-trechtweg-010

Wijk bij Duurstede, 25 maart 2013. Het CDA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over de gevaarlijke bermen van de 60 km wegen in het buitengebied.

Vaker vragen gesteld

Hans Smudde schrijft aan de voorzitter van het college: “Reeds diverse keren zijn er door raadsfracties vragen gesteld over de onderhoudstoestand van de bermen in het buitengebied. De PCG stelde hierover vragen in 2011 en 2012. Tot op heden is nog steeds geen blijvende verbetering merkbaar in het staat van het onderhoud van de bermen. Het opvullen met puin van gaten blijkt namelijk geen duurzame oplossing te zijn. De gaten zijn er door met name vrachtwagens en tractoren weer snel ingereden”.

Vijf vragen

    1. Is het college zich er van bewust, dat er door het gebrekkige onderhoud van bermen in het buitengebied gevaarlijke situaties zijn ontstaan en zonder maatregelen blijven voortbestaan?
    2. Realiseert het college zich dat met name op betonwegen – zoals de Trekweg en de Wijkersloot – extra gevaarlijke situaties ontstaan door de scherpe rand van het beton en de op sommige plekken grote gaten in de berm ?
    3. Waarom heeft het college nog steeds niet gekozen voor betere oplossing voor het vullen van de gaten? Vullen met puin werkt namelijk maar even.
    4. Wanneer gaat het college welke maatregelen treffen om aan deze gevaarlijke bermen op een structurelere wijze een einde te maken ?
    5. Is het college met de CDA fractie van mening, dat het sluipverkeer op genoemde wegen het gevaar – met name voor (jonge) fietsers – extra vergroot ?wijkersloot-trechtweg-001

wijkersloot-trechtweg-007wijkersloot-trechtweg-015