Rotonde Remus onthuld

DSC7336diwRob Mocking plaatst de borden van de adopterende bedrijven/foto Kuifje
 DSC7336diw

Wijk bij Duurstede, 28 februari 2013. Vier Wijkse ondernemers maken Wijk bij Duurstede een beetje mooier. Samen hebben zij de rotonde ‘Remus’ geadopteerd. Deze actie is een positief signaal tegenover de bezuinigingsmaatregelen die de gemeente Wijk bij Duurstede overweegt in het openbaar groen.

Adoptie

GECO machineverhuur, Bouwbedrijf Kosterman-Peek, Café De Veldpoort en Onderlinge Verzekeringen Cothen hebben zich beschikbaar gesteld voor de adoptie. Deze ondernemers zorgen ervoor dat de aanleg- en het onderhoudswerkzaamheden van de rotonde door initiatiefnemer Mocking Hoveniers mogelijk is. In ruil hiervoor krijgen zij elk hun eigen reclamebord op de rotonde. Zo wordt Wijk bij Duurstede een beetje mooier. Onderlinge Verzekeringen Cothen is niet bang voor de bestendigheid van de borden, daar het bord verzekerd is voor schade in het geval een automobilist rechtdoor rijdt over de rotonde. 

Ontwerp

Op de rotonde ontstaan vier ‘kamers’ die telkens apart te zien zijn bij het rondrijden op de rotonde. De kamers hebben een eigen invulling met beplanting en worden gescheiden door meidoorn hagen. Deze klassieke hagen horen thuis in de omgeving van Wijk bij Duurstede. Dit geldt ook voor de vier (sier)appelbomen die Mocking als blikvangers plaatste op het midden van de rotonde. Door het toepassen van bloembollen, vaste planten, heesters, bomen en hagen is er het gehele jaar sierwaarde op de rotonde aanwezig. Met dit voorstel is gezorgd voor een creatieve beplanting op het middeneiland van de rotonde. Een kleurrijke entree voor Wijk bij Duurstede.  DSC7315diwRotonde Remus