Ramkraak WC de Heul

121112-kluiskraak 001Aan de buitenkant lijkt de schade niet groot/Foto's: Marien Stoel
121112-kluiskraak 001

[UPDATE]Wijk bij Duurstede, 12 november 2012. Omwonenden van winkelcentrum de Heul hoorden vanmorgen om 04.25 uur een harde knal en belden met 112. Onbekenden hebben door een ontploffing te veroorzaken de ING pinautomaat gekraakt. Hierna zijn de daders in een snelle auto gevlucht. De precieze oorzaak probeert de redactie te achterhalen bij de politie. De schade aan de buitenkant van het pand lijkt niet groot maar binnen is deze behoorlijk.

Koeling Jumbo ontzet

Informatie over de omvang van de buit is nog niet bekend. Zodra er nog meer informatie beschikbaar komt wordt dit artikel aangepast. De schade aan het pand en bij de Jumbo is aanzienlijk. De landelijke pers, Wakker NederLand, was vanmorgen vroeg opnames aan het maken en eigenaar Theo van Beek liet via een weggehaalde plafondplaat zien dat de muur aan de achterkant van de pinautomaat helemaal scheef staat. Door de ontzette muur staat ook de koeling scheef en blijven de deuren open staan. Personeel begon, in verband met de veiligheid, met het afzetten en leeghalen van de koeling. Inmiddels is de boel gestut om ongelukken te voorkomen.

Getuigen gezocht

De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen van deze ramkraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Wijk bij Duurstede, tel.: 0900 – 88 44.

121112-kluiskraak 002