Herinrichting slaat aan!

logo-museum-dorestad

logo-museum-dorestad

 

Wijk bij Duurstede, 30 juli 2012. Na een volledige herinrichting opende in maart 2011 heropende Museum Dorestad haar deuren. De collectie werd meer toegankelijk gemaakt voor bezoekers van alle leeftijden. Audiovisuele presentaties en spelletjes, een Schatkelder en een computer waarop kinderen gevonden voorwerpen kunnen determineren maken dat ook kinderen het naar hun zin hebben. Naast de echte liefhebbers die hun hartje ophalen aan de collectie die overzichtelijk tentoongesteld is. De wisseltentoonstellingen, zoals nu “Wijk op de Schop” over de geschiedenis van de archeologische opgravingen in Wijk bij Duurstede, houden het museum voortdurend actueel.

Nieuwe formule werkt

Dat de nieuwe formule werkt blijkt uit een constante toename van het aantal bezoekers. Maar ook scholen vinden steeds vaker hun weg naar het museum. Dit jaar werden al zo’n kleine 1.000 scholieren ontvangen. Bezoekers laten ook erg enthousiaste reacties achter in het gastenboek. Altijd een leuke opsteker, ook voor de vrijwilligers die het museum draaiende houden.

Reacties

Via de e-mail ontving het museum onlangs een berichtje van een enthousiaste bezoeker uit Baarn. Deze bezocht in het kader van “Door stromen verbonden” de zeven deelnemende musea; iets wat hij zonder dit thema nooit had gedaan. In een keurig overzicht worden de musea vergeleken op “algemene indruk”, “ontvangst”, “mooiste items” en “dat kan beter”. Museum Dorestad heeft een professionele uitstraling, goed gastheerschap, de gouden fibula als mooiste item en hoeft niets te verbeteren! Ook de parkeerplek naast de deur vond deze bezoeker helemaal geweldig. Waarbij hij over het hoofd heeft gezien dat deze alleen voor vergunninghouders bestemd is. Gelukkig is een bekeuring hem bespaard gebleven!