Filmhuis Calypso: augustusfilms

filmhuiscalypso2

filmhuiscalypso2

Wijk bij Duurstede, 22 juli 2012. Augustus een saaie maand? Niet bij Filmhuis Calypso in Wijk bij Duurstede. Voor de thuisblijvers en toeristen wordt er deze zomer elke week in augustus een frisse zomerfilm vertoond. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten à 6,50 euro (t/m 21 jaar 5 euro) zijn verkrijgbaar bij de VVV, bij Van Ginkel Muziek (0343 591030), via de website of aan de kassa van het theater Markt 4 (vanaf een uur voor de voorstelling).

The Trip

Donderdag 2 augustus, GB 2011, 90 minuten, komedie. Regie: Michael Winterbottom, met: Steve Coogan en Rob Brydon. De eerste uit deze reeks is de vrolijke roadmovie The Trip over twee vrienden die tijdens een reis door Engeland een aantal toprestaurants bezoeken. Terwijl de twee genieten van haute cuisine, drijven de twee vrienden elkaar tot waanzin met hun eindeloze discussies, maar bespreken ze ook de belangrijkste ingrediënten voor een gelukkig leven: familie en vriendschap. Ook doen ze figuren na uit James Bondfilms, imiteren ze de fine fleur van Britse acteurs en loopt een discussie over de riddertijd een beetje uit de hand. Geniaal en hilarisch!

Win win

Donderdag 9 augustus, VS 2011, 101 minuten, drama. Regie: Thomas McCarthy, met: Paul Giamatti, Amy Ryan, Jeffrey Tambor Mike (Paul Giamatti) is advocaat van beroep en deeltijdtrainer van een worstelteam. Hij wordt de voogd van een klant op leeftijd. Diens kleinzoon blijkt een toptalent, maar als Mike hem aantreft helemaal ontredderd en op zoek naar een plek om te slapen, staat zijn leven helemaal op zijn kop… Win Win is een aandoenlijke komedie boordevol humor en met een diep menselijke dimensie.