Ideeënbus voor ambtenaren en burgers

logo pcg 600x450

logo pcg 600x450

Wijk bij Duurstede, 29 juli 2012. De PCG heeft  schriftelijk aan het college gevraagd of een ‘ideeënbus’ geopend kan worden waardoor burgers en ook ambtenaren worden betrokken bij de aanstaande bezuinigingen. Hierdoor worden zij uitgedaagd om met creatieve bezuinigs- en besparingsideeën te komen. Ideeën die daadwerkelijk tot een effect leiden worden beloond met een kleinigheid. 

Zware bezuinigingen

De gemeente Wijk bij Duurstede staat voor een zware bezuinigingsklus: voor 2013 zijn er voor ruim € 1 miljoen aan extra bezuinigingen, ombuigingen en hervormingen nodig om de begroting sluitend te krijgen. Vanuit de gemeenteraad zijn 193 voorstellen op tafel gekomen om verbetering aan te brengen in de belabberde financiële situatie. Het college neemt de lijst met 193 ideeën mee in de opstelling van de begrotingsvoorstellen. Het college onderzoekt de ideeën allereerst op haalbaarheid en de maatschappelijke en financiële gevolgen worden in kaart gebracht. In het najaar vindt de definitieve besluitvorming plaats.

Iedereen meedenken

Wat de PCG betreft moet iedereen vanaf het begin bij de bezuinigingen worden betrokken. “Het is een probleem van ons allemaal!” meent Marchal. Diverse gemeenten hebben de stap al gezet en ‘ideeënbussen’ geopend voor burgers en ook voor ambtenaren. De PCG wil dit idee overnemen en ook voor de Wijkse burgers en ambtenaren een ‘ideeënbus’ voor bezuinigingstips openen.

Beste ideeën belonen

Ideeën die daadwerkelijk tot bezuinigingen leiden worden wat de PCG betreft beloond met een kleinigheid. De beste 10 tips die het meeste resultaten opleveren, kunnen nog eens worden ‘beloond’ met een extra ‘prijs’.